Op een zaterdagavond in maart trok ik met 2 bevriende echtparen naar een voor mij onbekend restaurant in Wolphaartsdijk Nederland. Strakke aankleding met veel donkere accenten die opgelicht werden met doordachte belichting. Uitermate vriendelijke losse ontvangst. De start van een stakato aan culinaire verrassingen.
De champagne op basis van 100% pinot Meunier begeleidde een reeks hapjes vooraf die als gerechtjes oogden.
Vooral het gebrande brood met oude kaas (zie foto boven) de meringue met ui en kippelever en het scharrel ei met schaaldieren karamel zijn me bijgebleven.
Dan volgde een 8-gangen menu met aangepaste wijnen. De resto-brigade was half Nederlands half Belgisch en schroomde zich niet om zich te vertonen. Bij elk gerecht kwam een andere kok zijn creatie presenteren. Sommelier Steven Van Roemburg stelde gedreven en uiterst bekwaam de bijpassende wijnen voor. Hieronder een selectie van een geslaagde foodpairing.
coquille,appel,tom ka kai, berk
krab, wei, rooie sien
langoustine, bloemkool, hazelnoot
wijting, prei, beurré blanc
boerderij eend, terrine aardappel, daslook
hazelnoot, bruine boter
deze reflectie van de natuur 2018 met zijn bijpassende wijnen heeft me volledig overtuigd.
Reactie schrijven