Deze blend van twee oude Imerentische druivenrassen: Tsitska & Tsolikouri gevinifieerd door de Gotsa winery uit Georgië geeft een licht oker-goudgele wijn met een rossige schijn in de miniscus.
In de neus abrikoos, kaneel, rozijntjes, florale toetsen, geel fruit, en citrus.
In de mond zet deze ongefilterde kvevri wijn kurkdroog aan, zet dan breed uit in de mond, goed in balans, krachtig meer levendige zuren.
Een halflange finale die eindigt in "vinjaune" impressies.
Zeer goede wijn maar mist finesse en complexiteit voor de top B+
This blend of two old grape varieties by Gotsa Winery is light ocher yellow with reddish appearance in the meniscus.
In the mouth this unfiltered qvevri wine starts dry, expands widely with a good balance between the lively acids and de powerful fruit impressions.
The final is half long.
Very nice wine but misses complexity and length to be top B+
Bij deze wijn zocht ik naar een bijpassend gerecht.
Het werd een speciaal visje zonder graten: Lotte, Staartvis of Rozenmond genoemd, Monkfish in het Emnhels en Baudroie in het Frans. Een lelijk, duivels beestje maar oh zo lekker.
Ik pocheerde hem in een groentebouillon met witte wijn en serveerde hem met gebakken knolselder, wilde champions en wortels van ambachtenmarkt Cru Antwerpen.Daar een licht roomsausje bij van ingekookte visbouillon en klaar was kees.(with celerica, carrots & mushrooms in a light cream sauce)
Het aardse van de knolselder, de wortelen en de champions gingen goed samen met de droge natuurwijn. En de krachtige smaken van de wijn
accordeerden met de "vlees"-vis.
The earthy nature of the vegetables went well with the
dry natural wine & the powerful taste of the fish and
the wine agreed well.
Reactie schrijven