Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Pinot Blanc-Auxerrois 2018
Domein Pietershof te B-3793 Teuven Plankerweg 1
Goudgele kleur, briljant.
Intens geurend: floraal, bloesem,
Geel fruit. Citrus.
Licht minerale toets.
Zet fris @ Goed in balans, mooi rijp, fijne minrealiteit .
Lange finale. Met vleugje appel.
14,70€ bij belgianwines.com
Beoordeling: A
Domein ligt op een zonnige helling van silex & kalkzandsteen.
80% Pinot Blanc & 20% Auxerrois
Een vers stukje gepocheerde kabeljauw en daarna kort gegrild voor het korstje.
Met daarbij een ratatouille van groentjes en wat vers groen.
Meer moet dat niet zijn bij deze wijn.
Fijne van de vis met de fijne mineraliteit.
Rijpheid van de wijn met smeuïgheid van de groenten.
Reactie schrijven