· 

Belgische Wijnen//Belgian Wines part 3

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed.

En het lukte op veel domeinen. Zie hier mijn bevindingen...And it succeeds in many wine domais. Here are my findings.

                               Ik ben FAN!                    I am a FAN!

 

Château Bon Baron Trésor Pinot Noir 2015

AOP Côte de Sambre et Meuse (Dinant)

26,80€ bij Belgian Wines Antwerpen

 

Licht transparant helder aardbeirood met tikje evolutie.

In de neus vleugje animaal(spekvet), fraai rood fruit: bosaardbei en rode bes.

Zet vlot fruitig @, stevig en mooi in balans met rood fruit, rijpe tannines en elegante presente zuren. Eik toets mooi verweven, zet breed uit, complex. 

Zeer lange finale met fruit en vleugje kruiden.

 

Eén jaar rijping op nieuwe Franse eiken vaten.

 

 

Beoordeling: A

Kraakverse princesseboontjes opgestoofd met sjalotje en kerstomaatje

daarbij stukje gepaneerde kalkoenborst.

Maar ook bij meer culinaire gerechten...zie onder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0