· 

Belgische Wijnen//Belgian Wines part 4

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed.

En het lukte op veel domeinen. Zie hier mijn bevindingen...And it succeeds in many wine domais. Here are my findings.


Domein D'Hellekapelle Pinot Noir 2017

BOB Vlaamse Kwaliteitswijn

Heuvelland België

18€ bij anverres.be

 

Transparant framboosrode kleur.

Fijne zuivere neus met rood fruit: rode bes, bosaardbei.

Licht animaal: spekvet, stal.

Stekelbes na opschudden.

Zet fris @, mist volume en fruit maar wel in balans met rijpe tannines en presente zuren. Fris 

Halflang met beetje chocolade en wat fijne kruidigheid.

 

beoordeling: B(+)

 

Klassieke vinificatie met een 3-tal maanden houtlagering op Franse eiken vaten.

Michel & Carine Dehem

sinds 2009, momenteel 2ha in 8958 Loker

Dikkebusstraat 171   www.dhellekapelle.be

Krokant gewokte Vlaamse asperges met kalkoengebraad uit de oven. 

Een heerlijke saus maak ik door de aanbaksels uit pan & braadslede te deglaceren met geutje melk en room. Door voortdurend met een houten spatel te schrapen tot de saus voldoende is ingedikt. Ik voeg er ook een lepeltje grootmoeders graantjes mosterd aan toe.

(de saus is perfect als je met de spatel door de pan gaat en je de bodem even blijft zien)

Reactie schrijven

Commentaren: 0