Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed.
En het lukte op veel domeinen. Zie hier mijn bevindingen...And it succeeds in many wine domais. Here are my findings.
Wijndomein Hoenshof
Haspengouw
2840 Borgloon Helshovenstraat 18 +32 487 64 98 78
www.hoenshof.be
16,90€ bij belgianwines.com
Citroen/goudgeel
In de neus meloen gevolgd door geel fruit: mango,pêche
de tweede dag evolueert de wijn naar boter, exotisch(passievrucht en ananas)
Zet sappig @ in de mond. Goed evenwichtig met fruit, minrealiteit en goed verweven hout.
Halflan
Beoordeling B(+) mist wat complexiteit en lengte om A te zijn.
Wijnbouw is de passie van Prof. Dr. Ghislain Houben. Samen met zoon Jeroen bewerken ze 6,5 ha wijngaarden. Experimenteren is hun dada.
Een sappige cordon bleu van kip met hesp & kaas.
En daarbij kort gebakken asperges in olijfolie en wat boter, afgewerkt met bieslook uit de tuin.
Reactie schrijven