Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbEeouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Wijndomein ALDENEYCK Chardonnay HEERENLAAK 2017
Beschermde Oorsprongsbenaming MAASVALLEI LIMBURG
21€ bij belgianwines, vinetiq, ea...
Diep geconcentreerd goudgeel.
In de neus geel fruit: mango, peer, pêche, meloen
Botertoets, verdiept na opschudden.
Complex. Kaneel, vanille, brioche.
Zet rijp@, mooi in balans met rijp fruit, rijpe zuren en goed verweven houttoets. Diep en sappig. En met een lange finale.
Beoordeling: A+
Karel & Tine Hekkens-Linssen verbouwen op 10 ha mineraalrijke kiezel- & grindterroir in het warme mesoklimaat van de Maasvallei,
Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en Chardonnay.
T +32(0)89 56 41 02
Deze combinatie paste zeer goed bij de Chardonnay:
verse spinazie met kort gebakken coquilles en daarbij een krachtige saus van ingekookte visbouillon, spekjes & room.
Ook de gerookte zalm met gebakken asperges, geserveerd met geplet hardgekookt ei en een botersaus , smaakte uitstekend.
Ik zocht hierbij vooral de harmonie tussen de krachtige smaken van de wijn en het gerecht.
Reactie schrijven