· 

Belgische Wijnen//Belgian Wines Part 7

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbEeouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.


Wijndomein ALDENEYCK  Chardonnay HEERENLAAK 2017

Beschermde Oorsprongsbenaming MAASVALLEI LIMBURG

21€ bij belgianwines, vinetiq, ea...

 

Diep geconcentreerd goudgeel.

In de neus geel fruit: mango, peer, pêche, meloen

Botertoets, verdiept na opschudden.

Complex. Kaneel, vanille, brioche.

Zet rijp@, mooi in balans met rijp fruit, rijpe zuren en goed verweven houttoets. Diep en sappig. En met een lange finale.

 

Beoordeling: A+

 

Karel & Tine Hekkens-Linssen verbouwen op 10 ha mineraalrijke kiezel- & grindterroir in het warme mesoklimaat van de Maasvallei,

Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en Chardonnay.

T +32(0)89 56 41 02

Deze combinatie paste zeer goed bij de Chardonnay:

verse spinazie met kort gebakken coquilles en daarbij een krachtige saus van ingekookte visbouillon, spekjes & room.

Ook de gerookte zalm met gebakken asperges, geserveerd met geplet hardgekookt ei en een botersaus , smaakte uitstekend.

Ik zocht hierbij vooral de harmonie tussen de krachtige smaken van de wijn en het gerecht.


Reactie schrijven

Commentaren: 0