Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Kluisberg bvba Müller Thurgau 2018.
Hagelandse Wijn. Assent-Bekkevoort.
9,25€ bij Anverres en ook bij Belgian Wines.
Helder licht goudgeel.
Gevarieerde neus: bloemig, rijpe appel, banaan, abrikoos, licht exotisch.
Zet zacht@, goed in balans: rijp fruit en mooie frisheid. Lekker zonder poespas.
Halflang.
Beoordeling: B(+)
Wijnbouwer Jos Vanlaer, verbouwt op 5 ha ijzerzandsteenbodem 8 verschillende wijnen. Van zelfde domein ook nog Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Blanc, Merlot rosé, etc...
Een verse kropsla, tomaatje, bieslook uit de tuin en vers gedraaide mayonaise, met daarbij opgewerkt gehakt van keurslager Grymonprez. Ik voeg daar mosterd, een eitje, wat sojasaus, chapeluur en wat kruiden aan toe. Het geheim is goed mengen met de handen zodat de frikadellen een mooie luchtigheid krijgen.
Reactie schrijven