Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Domein Crutzberg Chardonnay 2018
B-3790 Voeren-Fourons Crutzberg 1
17,10€ bij belgianwines
Helder citroengeel.
In de neus exotisch met passievrucht en ananas.
Na walsen botertoets en citrus.
Zeer zuiver.
Zet vol fris aan, goed in evenwicht met rijpe zuren, fruit en fijn bittertje.
Elegant en mondvullend.
Lange finale met minrealiteit, fruit en fijn terugkerend bittertje.
Beoordeling: A
Op een 2,2 ha grote wijngaard staan chardonnay en pinot noir.
De bodem bevat kalksteen en fossielen en geeft mineraliteit aan de wijnen. Wijnbouwer is gewezen apotheker Eugène Ernens.
Een fijne mondvullende chardonnay met een fijne en mondvullende sla op basis van cresson, veldsla, gekookt eitje en homemade mayo. En hierbij hoevekip.
Reactie schrijven