Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Wijndomein De Caybergh Cuvée du Maire- Chardonnay 2018.
Rummenweg 52 Herk-de-Stad info@decaybergh.com
29€ bij belgian wines (verschillende prijzen...) 21€domein
Helder geconcentreerd goudgeel.
Boterig, mineralig, geel fruit, vanille en eiktoets. Complex.
Zet krachtig & vol @. Mooi in balans: rijpe zuren, mooi geïntegreerd houtbittertje, fruit.
Lange finale met zuiver hout.
Beoordeling: A
Gebakken asperges met hazelnootboter en geplet eitje.
Hierbij een stukje gandaham.
Lekker.
Reactie schrijven