· 

Belgische Wijnen // Belgian Wines Part 16

Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.

En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten. 

Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.

Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!

En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.

With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.


Chansaar wit 2018 (Solaris, Phoenix & Orion).

Wijnranken geplant in Maaseik & Tielt-Winge en gevinifieerd in de "Wijnfactorij" hartje Antwerpen.

19,50€ ter plekke gekocht van wijnbouwer Patrick Nijs.

 

Zeer licht helder geel.

Floraal, wit fruit: stekebees...cintrik (hosties) type sylvaner

Zet strak @ in de mond, zuurtjes die bijten achter in de keel, retronasaal brandnetel. Mist volume en rijpheid.

Halflang met wat ongenuanceerd geel fruit in de finale.

 

Beoordeling: B

 

Patrick is een bevlogen en technisch bekwame wijnbouwer met een eigen visie op wijsmaken. Hij zoekt met opzet de limieten van de zuren.

Vroeg oogstmoment en laag alcoholpercentage eisen proeven van deze wijn op een niet te lage temperatuur (9°)


Slaatje met een stukje verse zalm.

Strakke van de wijn en vettige van de vis geven een mooi contrasterend mondgevoel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0