Een kleine eeuwigheid geleden organiseerde ik met gelijkgestemde wijnliefhebbers een degustatie Belgische wijnen. Conclusie was eensgezind: duur & zuur. Ondertussen bleef ik ze regelmatig proeven, met wisselend resultaat.
En toen kwam Covid-19 binnensluipen en moesten we allemaal in lockdown. Wijnhandelaars en Belgische wijnbouwers sloegen de handen in mekaar en begonnen hun wijnen van eigen bodem te promoten.
Years ago I organized a tasting Belgian wines with like-minded wine lovers. The conclusion was unanimous: expensive & acidic. Meanwhile I continued to taste them regularly with varying results. And then Covid-19 sneaked in and we all had to lockdown. Wine merchants and Belgian winegrowers joined forces and started to promote their homegrown wines.
Met klimaatopwarming(meer zon en warmer), oudere wijnstokken & meer ervaren wijnbouwers moet het lukken!!!
En ze zijn merkelijk beter geworden. Ik ben fan.
With climate warming, older vines and more experienced winegrowers, should succeed. I'm a fan.
Chansaar Rood 2017 (Pinot Noir, Cabernet Dorsa & Dornfelder)
Wijngaarden in Tielt-Winge & Maaseik en gevinifieerd in de "Wijnfaktorij" in hartje Antwerpen.
19,50€ Ter plekke gekocht.
Goed geconcentreerde kersenrode kleur met purper nuances in miniscus.
Verleidelijke neus: krieken, oude kriek geuze, praliné, vers gemaaid gras, gerookt vlees. lactisch.
Zet zacht @, dan strak vervolg, niet in balans door onrijpe zuren.
Veel fraicheur (lees zuren).
Mist rijpheid en lengte.
BIJ HERPROEVEN VAN DEZELFDE WIJN BLEEK DAT DEZE TASTING ERG BEÏNVLOED WAS DOOR EEN MINDER GOEDE KURK: LEES BETERE BEOORDELING BIJ ARTIKEL OVER DE WIJNFAKTORIJ
Gebakken asperges met gewokte kalkoenreepjes, wortel en paprika.
Reactie schrijven