De tgv richting Zuid-Frankrijk nemen is niet nodig wanneer je in de fleurige oase van Pollen-La Reserve in Elsene binnenstapt. "Inter Rhône" stelde er twee bijzondere wijnregio's voor, begeleid door een super heerlijk buffet door cateraar Bouchée Double.
Tijdens de voorafgaande vrije degustatie proefde ik witte en rode Saint-Joseph, Crémant de Die en Clairette de Die.
Mijn keuze kon ik dan aansluitend pairen met de verschillende gerechten van het menu. Het was bovendien aangenaam van gedachte wisselen met mijn tafelgenoten die allen hun wijnpluimen verdiend hebben.
Volgend enkele van mijn favoriete wijn-gerecht combinaties:
Domaine des Muttes
L'Aurélien BIO
Fijne mousse.
Fris, elegant fruitig: witte pêche, appel en citrus.
Van Aligoté en Clairette.
12m sur latte
gerookte tonen wisselen af met frisse & umami smaakbeleving
Smaakprofielen waren tegelijkertijd tegengesteld en overeenkomstig, wat een mooie match opleverde.
Dom des Remizières 2022
Granaatrood met een neus van rijp fruit: kersen, tikje animaal, gerookt, toast,...
Zet sappig @ mooi in balans met geïntegreerde tannines, sappig fruit en goede frisheid. Zet breed uit. Lang
Geroosterde groenten met rozemarijn, gegrilde kool met citroen & geconfyte varkenswangen pairden wonderwel met de Saint-Joseph: sappig, gerookt en smeeuig.
Dom des Muttes La Colombre Clairette
Pet Nat, aromatisch met geel fruit, abrikoos en perzik. Lichtzoet
Cave Monge Granon Origine Clairette
Wit fruit: appel, peer en witte bloesem.
Licht zoet met veel fraicheur. Muscaattoets in finale.
Pavlova met rode vruchten en rabarber: een perfecte match met de twee licht zoete sprankelende Clairettes de Die.
Valentin Bordala en zijn team van Inter Rhône. Alice Bown van AB Agency. Kristel Balcaen wijnexpert en auteur "wijnboek voor foodies"
Reactie schrijven