· 

Wine & Tomorrowland


Vooraleer ik de "Mesa Garden" ontdekte, was er enkel wijn uit de verschillende drankstandjes. En zoals ik in een eerder artikel over Tomorrowland reeds blogde: redelijk ondermaats sloeberniveau. Het is een verademing om na uren fantastische elrctronische muziek op 18 podia, hier even te komen chillen met een goed glas wijn van "Artevino".

Er is keuze tussen 4 prijsniveau's met telkens een uitgebreide keuze: vb kies je een glas niveau 3, dan heb je keuze tussen een 10-tal wijnen. En de sommeliers van dienst zijn zo vriendelijk om je enkele van deze wijnen te laten proeven totdat je je definitieve keuze hebt gemaakt. Deze wijn krijg je in een fatsoenlijk glas uit kunststof. Dit is op TML-niveau.



Artevino verzorgt al jaren het wijnassortiment op Tomorrowland. In hun Wine Boutique heb je 4 category's: 5, 5,75, 6,50 & 8 € per glas. Na wat proeven koos ik eerst hun sauvignon blanc van het Australische Anvers & nadien de New Zealandse Waihopai, een unieke blend van pinot gris, sauvignon gris en gewürztraminer uit Marlborough.

Keuze heb je uit vb Verdejo Pasos de la Capula, Chenin Blanc False Bay, Fiano Giustini Avoglia, Sauvignon Blanc Misty Cove Estate, Marsanne Viognier Rousanne De Bortoli Rutherglen Estates, Grenache Blanc Orange Ingenium Rioja, Pinot Gris Voix de la Vigne Oregon. Voor rosé kun je vb kiezen uit Grenache Cabernet sauvignon  LaFage Côté Rosé, Syrah Anvers Razorback, Moltepulciano Di Sipio Cerasuolo d'Abruzzo en Sangiovese Zaccagnini.

En ook rood staat op de lijst: Tinta Roriz ea Quinta de Fafide Douro, Malbec Kalos 59N, Lacrime di Morro d'Alba Ciu Ciu Marche, Petit Verdot Syrah merlot Cabernet Franc Circle of Red Waterkloof Zuid Afrika, Syrah Mourvèdre Grézan les Shistes Dorés, Pinot Noir Misty Cove. 

Dit is een kleine greep uit het aanbod en zoals je kan zien is het een gevarieerde en soms gedurfde en hippe selectie waarvoor respect.

Nog meegeven dat speciaal voor Tomorrowland er een witte, rode en rosé wijn werd gecreëerd. Anvers ontwikkelde de exclusieve "ACTA NON VERBANAAM". Zowel in de wijngaard als bij de vinificatie wordt enkel het allerbeste gebruikt wat dit Australisch domein te bieden heeft.

Voor de Syrah komen de druiven uit de beste percelen van het koele Adelaide Hills en het iets warmere Langhorne Creek. Na een strenge selectie rijpt de wijn op Franse eik gedurende 20 maanden. Slechts 3000 flessen en te koop aan 59,50€.

Voor de witte wordt chardonnay gebruikt. Na een uiterst zachte persing rijpt deze wijn 9 maanden op Franse eik. 4800 flessen voor  32,50€ per fles.

En de rosé wordt gemaakt van Syrah druiven uit Adelaide Hills. Na een zeer zachte persing en een lange gisting op lage temperatuur krijgen we een rosé met een fijn fruitige structuur. Beperkte oplage aan 21,95€ per fles.

Voor de VIP's tenslotte kiest TML voor wat geheimzinnigheid. Maar als we de premium wijnen van Artevino even bekijken dan wordt er al veel duidelijk. 

Namen als Darioush is een Californisch icoon terwijl MonteabelloN een topper is uit Ribera del Duero. En zag ik nu niet ergens Gaja verschijnen. Maar ga gewoon zelf naar de VIP TML en wijn en muziek zijn je deel.

 



Tomorrowland is het mekka van de elektronische muziek, het beste festival ter wereld. Alles klopt, niets stoort. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0