winetasting · 20. november 2024
Philippe Deneef van Secret Vineyards gebruikt vaak een "aentwaerpse uitdrukking" als hij zijn wijnen beschrijft: "Uw broek moet er van afzakken". Oorspronkelijk gestart met vier vrienden, zoekt Philippe wijnen die origineel, charismatisch en complex zijn. Deze Noémie kreeg de naam van sopraan Noémie Schellekens, die hun muze werd. Les Garettes komt uit een oude wijngaard op 350m hoogte met een bodem bestaande uit 100% schistes in de Côtes du Roussillon. De syrah wordt manueel geoogst, met...
wine-foodpairing · 18. november 2024
Zeer binnenkort -keep alert- opent in Antwerpen het Georgische restaurant/winebar J'AMI op de Vlasmarkt. Van dinsdag tm zondag kun je er terecht voor lunch, dinner of gewoon een goed glas wijn met een tapa Georgian style, indien gewenst. Vanaf vier pp kan er zelfs voor een supra gezorgd worden, het traditionele Georgische eetfestijn met verschillende gerechten om te chairen. Vorige week waren er twee gerenomeerde Georgische chefs, rechtstreeks uit Tbilisi, druk bezig om de keuken en gerechten...
winetasting · 21. oktober 2024
Al geruime tijd is er veel aandacht voor alcoholvrije opties in de horeca en bij consumenten. Vaak is het resultaat bedroevend wegens teveel smaakverlies en te zoet. Er bestaan verschillende methodes om de alcohol uit wijn te verwijderen. WIN 0% wordt geproduceerd via een gepatenteerd proces waarbij de alcohol in de wijn onttrokken wordt via centrifugatie. (Spinning Cone Techniek) Smaakstoffen zoals polyfenolen en antioxidanten blijven hierdoor behouden in het eindproduct. Bodegas Familiares...
wine-foodpairing · 14. oktober 2024
Alweer sloegen AliceBown Agency & Wines of Portugal de handen in elkaar om dit schitterend wijnland in de picture te zetten. Deze keer onder de noemer "Wines of Portugal-Tasting, Masterclass & Kunst" dat doorging in de kunstgalerij La Patinoire Royale-Bach in Brussel. Meer dan 250 wijnen uit de Douro, Alentejo, Dâo, Tejo, Bairrada en andere wijnregio's waren te proef. Masterclasses door Andy De Brouwer en Eric Boschman belichtten het belang van de Portugese wijnhandel: 9e grootse...
wine-foodpairing · 29. augustus 2024
Bij de heropening van de tuin van het Rubenshuis in Antwerpen, schotelden foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh en kunstenaar/kok Emiel Redant ons een smaakvolle paté en croûte voor, gemaakt met ingrediënten die de keukenmeid van Rubens in zijn tuin plukte. Jeroen groef in de culinaire gewoontes uit die tijd met aanschouwelijke voorbeelden van eetbare planten en kruiden. Men weet zeer goed wat er in de tijd van Rubens werd gegeten door het onderzoeken van toenmalige beerputten. Die van...
inspiratie · 03. augustus 2024
regenerative viticulture is the future worldwide
winebar · 25. juli 2024
Vooraleer ik de "Mesa Garden" ontdekte, was er enkel wijn uit de verschillende drankstandjes. En zoals ik in een eerder artikel over Tomorrowland reeds blogde: redelijk ondermaats sloeberniveau. Het is een verademing om na uren fantastische elrctronische muziek op 18 podia, hier even te komen chillen met een goed glas wijn van "Artevino". Er is keuze tussen 4 prijsniveau's met telkens een uitgebreide keuze: vb kies je een glas niveau 3, dan heb je keuze tussen een 10-tal wijnen. En de...
wijnreizen · 02. juli 2024
Na zoveel jaren en als grote Loire fan, was ik nog nooit in deze regio geweest "shame on me", dus werd het hoog tijd om hier de nodige domeinen te bezoeken en hun "melon de bourgogne" te proeven. Muscadet de Sèvre et Maine is jaren een wat onderschatte, saaie en weinig opwindende AOC geweest maar is momenteel hip bij gastronomen en sommeliers. Het "sur lie" karakter gaat uitstekend samen met de moderne keuken: een licht bittertje, wat mineraliteit, een vleugje ziltigheid en een hoog umami...
wine-foodpairing · 02. juli 2024
In het Zuid-Westen van Frankrijk, net onder Bordeaux, bevindt zich een culinaire hotspot: "le Périgord". Een fantastische melange van heerlijke wijnen en heerlijk lokale producten. Côtes de Duras, Bergerac, Monbazillac, Montravel, Pécharmant, Rosette & Saussignac voor de wijn en Foie Gras, walnoten, aardbeien, confit de canard, lam, kastanjes en gevogelte voor de IGP streekproducten. Als dit gepaird wordt door de wijnboeren en Les Gueuleton in het prachtige Jeux d'Hiver te Brussel,...
winetasting · 21. mei 2024
Het gebeurt niet elke dag dat er honderd witte Rhône wijnen te proef staan in de bruisende Groene Gordel van Brussel voor een publiek van honderd gelijkgestemde wijnliefhebbers, de crème de la crème van de Belgische wijnscène. AliceBown agency organiseerde "a wine dine event" in Tombeek Plage & Ateliers te Overijse in samenwerking met de VIGNOBLES de la Vallée du Rhône. Witte Côte du Rhône wil zeggen dat er wijn te proeven viel uit de regio's Condrieu, Gigondas, Saint Péray,...

Meer weergeven